Sluiten

Drempelloze oplossing voor huurauto’s

9 jan. 2019

Europcar is begonnen met met het verhuren van voertuigen voor drempelloze mobiliteit met tien omgebouwde VW Caddy Maxi. Door deze stap te zetten, geeft de autoverhuurder nu ook mensen met een handicap toegang tot huurauto’s en onderstreept het eens te meer de bewering dat het als toonaangevende mobiliteitsdienstverlener binnen de autoverhuursector in Europa innovatieve oplossingen biedt voor individuele mobiliteit aan zijn klanten.

De VW Caddy Maxi, die werd omgebouwd door de professionals van AMF-Bruns GmbH & Co. KG gevestigd in Apen, is geschikt voor zowel actieve als passieve bestuurders en voldoet aan de specifieke eisen voor gehandicapten. Rolstoelgebruikers ervaren rijcomfort dankzij extra’s als een opklapbare aluminium oprijplaat, een 4-punts rolstoelverankeringssysteem, speciale hoofd- en rugleuningen en een achterdeel met verlaagde vloer voor rolstoelgebruikers. Zelfstandig rijden is ook geen probleem, dankzij uitrustingselementen zoals een handmatige terminal voor rem en gas, een pedaalafdekking voor het gas- en rempedaal en een kleine rijknop om het stuur en het parkeren gemakkelijker te kunnen bedienen met akoestische parkeersensoren. In de huurauto is al een navigatiesysteem geïnstalleerd.

De VW Caddy Maxi biedt comfortabel plaats aan één rolstoelgebruiker plus vijf extra personen en is daardoor ook uitermate geschikt voor gezinnen. Europcar biedt deze speciale voertuigen aan tegen zeer aantrekkelijke tarieven: als u een voertuig voor gehandicapten huurt voor één of twee dagen, is het dagtarief ongeveer € 105 (inclusief alle kilometers), een wekelijkse huurtotaal van € 439 (inclusief 2.100 kilometer) en zelfs langere huurperiodes zijn mogelijk. De volledige dekking (LDW) is al inbegrepen – met een resterend eigen risico.

U kunt de VW Caddy Maxi rechtstreeks reserveren op zes centrale Europcar-locaties in Duitsland: Düsseldorf, Frankfurt, München, Stuttgart, Berlijn en Hamburg. Landelijk boeken is op aanvraag ook mogelijk. Op www.europcar.de/behindertengerecht vindt u alle informatie over deze aanbieding van Europcar, evenals de contactgegevens van de relevante locaties. Binnenkort is het ook mogelijk om online te reserveren.

Over Europcar autoverhuur: Europcar is de grootste autoverhuurder in Europa en staat wereldwijd in de top 3 van de sector. Het bedrijf heeft 579 locaties in Duitsland – waarvan er vele 24/7 open zijn – en biedt de best mogelijke bereikbaarheid. ISO-gecertificeerde kwaliteits- en milieumanagementsystemen maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Een aantal onderscheidingen zoals het testresultaat “Best Car Rental Service 2011” gestemd door de lezers van het vakblad Firmenauto of de World Travel Awards “Leading International Car Rental Service”, “Leading International Company for Green Transport Solutions” en ” Toonaangevende internationale autoverhuurservice voor particuliere klanten” bevestigen de klantgerichtheid en toewijding aan milieubescherming. In juli 2011 ontving Europcar ook het keurmerk “Beste autoverhuurder” van het Deutsches Institut für Service-Qualität (DISQ – Duits instituut voor servicekwaliteit) op basis van een brede studie van de sector.